Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Kniebrace via de gipskamer

U heeft in overleg met uw arts een kniebrace gekregen, zodat de knie sneller en beter geneest. Hier leest u meer over de kniebrace.

Afstellen van de kniebrace

De gipsverbandmeester heeft de kniebrace al helemaal goed afgesteld voor u. Hier hoeft u niets meer aan te veranderen.

Adviezen voor gebruik van de kniebrace

  • Draag de kniebrace de hele dag. Doe de kniebrace alleen af als u gaat slapen en als u gaat douchen. Als u ‘s nachts naar het toilet gaat, moet u de kniebrace omdoen.
  • Douchen mag zonder de kniebrace. Houd bij het douchen de knie in gestrekte stand en belast de knie niet zonder de kniebrace. Bij het douchen kunt u als u dat wilt een douchekruk gebruiken. Deze kunt u huren bij een winkel van Medipoint.
  • Draag de kniebrace direct op de huid en dus niet over een broek. Als uw huid gaat irriteren door de kniebrace, kunt u een Tubigrip (een buisverband) of een steunkous onder de kniebrace dragen. Dit voorkomt irritatie. Deze krijgt u van ons mee.
  • Wilt u weten of u mag autorijden met een kniebrace, bel dan uw eigen autoverzekeraar. Het is belangrijk dat u een noodstop kunt maken.
  • Wij raden sporten met de kniebrace sterk af in de tijd dat u de kniebrace moet dragen.
  • U hoeft geen medicijnen te gebruiken tegen trombose (een afsluiting van een bloedvat door een bloedstolsel). U moet wel oefeningen doen, waarbij u de enkel onbelast beweegt. U moet rondjes draaien met de enkel en een beweging maken alsof u gas geeft.

 U heeft de kniebrace te leen

U leent de kniebrace van Rijnstate. Als de behandeling klaar is, levert u de gebruikte kniebrace weer in op de gipskamer. De gemaakte kosten worden in rekening gebracht bij uw ziektekostenverzekeraar. De afhandeling hiervan gaat automatisch.
U gaat voor de duur van de behandeling een overeenkomst met ons aan wat betreft het gebruik van de kniebrace. Hiervoor heeft u tijdens uw bezoek aan de gipskamer een bruikleenovereenkomst getekend. Daarin staan afspraken over de manier waarop u de kniebrace gebruikt en terugbrengt.

Trainingsschema

U moet oefeningen doen volgens een vast trainingsschema. Dat doet u bij een fysiotherapeut bij u in de buurt. U krijgt van de arts een verwijzing mee voor de fysiotherapeut. Neem de verwijzing mee als u voor de eerste keer naar de fysiotherapeut gaat.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: