Klachten aan de voorhuid bij kinderen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Risico's en complicaties

Welke risico's en complicaties kunnen voorkomen?

Geen enkele operatie is zonder risico’s. Mogelijke complicaties bij een operatie van de voorhuid betreffen vrijwel altijd de wond:

  • Een bloeding: een paar druppels bloed zijn niet erg. Maar als het te heftig wordt neemt u contact op met de polikliniek Urologie (tijdens kantooruren) of de Spoedeisende Hulp (buiten kantooruren)
  • Opgezette voorhuid/penis of iets andere kleur: het is normaal dat het wondgebied wat dikker wordt of wat verkleurd. Dit trekt met een paar dagen weg. Bij klachten neemt u contact op met de polikliniek Urologie (tijdens kantooruren) of de Spoedeisende Hulp (buiten kantooruren).
  • Ontsteking: als het gebied rood en/of pijnlijk wordt of indien er koorts optreedt neemt u contact op met de polikliniek Urologie (tijdens kantooruren) of de Spoedeisende Hulp (buiten kantooruren).

Mogelijke complicaties op langere termijn komen minder vaak voor maar we noemen ze wel:

  • Toch onvoldoende effect van de voorhuidsparende operatie waardoor er nog een keer geopereerd moet worden.
  • Een veranderd gevoel in de eikel. Hieraan is later niets meer te doen. Dit komt omdat de huid van de eikel wat dikker wordt door meer wrijving en contact met het ondergoed. Een verwijderde voorhuid is niet meer terug te plaatsen. Uw zoon kan er wel aan wennen.
  • Een vernauwing van de plasbuis. Hiervoor is soms een operatie nodig. Maar dit probleem kan weer terugkomen door littekenweefsel.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: