Ketaminebehandeling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Voor de behandeling

U krijgt eerst een uitnodiging op de polikliniek Psychiatrie. Wij nemen dan een aantal vragenlijsten bij u af. Afhankelijk daarvan krijgt u eventueel nog aanvullend(e) onderzoek(en). Tot slot maken we een overzicht van de medicatie die u gebruikt. Het kan zijn dat u met sommige medicijnen (tijdelijk) moet stoppen voordat u start met de ketamine. Als we hebben vastgesteld dat de behandeling met ketamine voor u geschikt is en veilig kan gebeuren, vragen wij u nogmaals om toestemming.

Voorbereiding thuis

Voor de behandeling moet u nuchter blijven. Dit houdt in dat u tot twee uur voor uw afspraak een lichte maaltijd mag eten, bijvoorbeeld een beschuitje met een kop thee. De laatste twee uur mag u niets meer eten. Tot 30 minuten voor uw afspraak mag u alleen water drinken. De laatste dertig minuten mag u niets meer drinken.

Voorbereiding in het ziekenhuis

De behandeling vindt plaats op de polikliniek van de afdeling Psychiatrie. Afhankelijk van uw behandelschema krijgt u een of twee keer per week een behandeling. De behandelkamer is speciaal ingericht voor de ketaminebehandeling en meerdere patiënten kunnen hier tegelijkertijd hun behandeling krijgen. U hoeft niet onder narcose en ongeveer een uur na afloop van de behandeling kunt u weer naar huis. In overleg kan uw naaste meekomen naar de behandelkamer. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: