Ketaminebehandeling
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De behandeling

U gaat zitten in een comfortabele stoel. Voor het toedienen van de ketamine brengen we een infuusnaald in in uw arm. Die verwijderen we als u weer naar huis gaat. Tijdens de behandeling houden we u goed in de gaten om eventuele bijwerkingen (vroeg) te herkennen.

De behandeling wordt uitgevoerd door een psychiater (in opleiding), technisch geneeskundige of een verpleegkundige. Alle behandelaars in Rijnstate zijn bevoegd en goed getraind in het toepassen van de ketaminebehandeling. Wij raden u aan om iets mee te nemen waarmee u zich tijdens de behandeling kunt ontspannen, bijvoorbeeld een laptop of smartphone (er is wifi aanwezig).

Aantal behandelingen

Het verschilt per persoon hoeveel behandelingen er nodig zijn. Gemiddeld gaat het om zes behandelingen, tweemaal per week tijdens een periode van drie weken. Het kan zijn dat u toch meer behandelingen nodig heeft. Dit bespreekt uw behandelend arts met u. Wij meten het effect van de behandeling met ketamine regelmatig door tijdens uw bezoek de vragenlijsten te herhalen en met u te bespreken wat uw ervaringen zijn. Wij horen dit graag van u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: