IVF en ICSI
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Cryobehandeling

Een cryobehandeling is een transfer van embryo’s die na een eerdere behandeling ingevroren en bewaard zijn in het IVF-laboratorium. Er zijn twee manieren om een cryobehandeling uit te voeren.

Artificiële cyclus
Hierbij gebruikt u hormoontabletten die het baarmoederslijmvlies opbouwen en vaginale capsules om uw baarmoederslijmvlies te optimaliseren en in stand te houden. Als het baarmoederslijmvlies gereed is, wordt een afspraak gemaakt voor de embryotransfer

Lees meer over een cryo-embryotransfer met Progynova-Utrogestan 

Natuurlijke cyclus
Heeft u een spontane cyclus, dan wordt door middel van echoscopisch onderzoek en ovulatietesten het juiste moment voor de transfer bepaald. Hiervoor dient u zichzelf éénmalig een injectie met eispronghormoon toe

Lees meer over een cryo-embryotransfer in een natuurlijke cyclus

Voor beide behandelingen vinden één of enkele echocontroles plaats. Deze hormoonbehandelingen zijn veel milder dan een reguliere IVF-behandeling en er is geen follikelpunctie nodig.

Als er embryo’s van u zijn ingevroren en u een cryobehandeling wilt ondergaan, neemt u contact op met onze polikliniek Voortplantingsgeneeskunde. Om logistieke redenen wordt meestal gekozen voor de artificiële cyclus. Als u geen spontane cyclus heeft, wordt altijd gekozen voor een artificiële cyclus. De kans op zwangerschap is bij beide methoden gelijk.

Tarief voor opslag ingevroren embryo’s
Vanaf 1-1-2020 wordt er een tarief in rekening gebracht voor de opslag van ingevroren embryo’s. Dit tarief is onafhankelijk van het aantal embryo’s dat is ingevroren. Het tarief is bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en bedraagt voor 2021 €76,37 per jaar (dit bedrag wordt jaarlijks aangepast). In principe worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed, maar de kosten vallen wel onder uw eigen risico.

Heeft u vragen over de nota, dan kunt u contact opnemen met het UMCU via cryo-opslag-ivf@umcutrecht.nl met vermelding van uw naam en geboortedatum.

Vergoeding van de behandeling
De meeste verzekeraars vergoeden 3 IVF/ICSI-behandelingen. Als er ingevroren embryo’s zijn, vallen de terugplaatsingen van deze embryo’s onder de IVF/ICSI-behandeling waarbij ze ontstaan zijn.

Er zijn verzekeraars die een eventuele vierde IVF/ICSI-behandeling vergoeden. Zoals voor alle vruchtbaarheidsbehandelingen is de vergoeding tot en met het 42e levensjaar.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: