Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Integrative medicine bij kinderen met astma

Wat is integrative medicine?

Integrative medicine (IM) kijkt naar alle factoren die invloed hebben op de gezondheid van volwassenen en kinderen: lichaam, geest, emoties en omgeving. Het doel van integrative medicine is om het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen in het herstel. De nadruk ligt op de gezondheid en het welbevinden van uw kind. Daarnaast is het behoud en herstel van vitaliteit en zingeving van belang. Integrative medicine gaat dus zowel om de lichamelijke als mentale gezondheid. Uw kind en u als ouder staan hierin centraal, de zorgprofessionals fungeren als coach.

Welke behandelingen vallen onder integrative medicine?

Integrative medicine zoekt naar de beste behandelingen. Het maakt daarbij niet uit of deze behandelingen uit de reguliere of aanvullende zorg komen. Wel is IM gebaseerd op goed uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek. Waar kan maakt integrative medicine gebruik van natuurlijke behandelingen met zo min mogelijk bijwerkingen.

Wat kan integrative medicine betekenen voor uw kind met astma? Bij astma heeft integrative medicine 3 pijlers, die gericht zijn op:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: