Ingegroeide teennagel
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Behandelmogelijkheden

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, afhankelijk van hoe erg de nagelrand is ingegroeid.

  • Als de nagelrand een beetje ingroeit of dreigt in te groeien en zorgt voor irritatie, dan zijn eenvoudige maatregelen vaak voldoende. U kunt de nagelrand een beetje ophogen door een wattenbolletje onder de nagel te schuiven. Dit wordt vaak bij de podotherapeut gedaan. Daarnaast kunt u de huid regelmatig naar beneden masseren.
  • Als de ingroei erger is en zorgt voor pijn of een ontsteking, met of zonder verdikking van de huid en wild vlees (hypergranulatie) is er meer nodig.
    • In dat geval is het vaak goed om de nagelrand smaller te maken door de nagelrand weg te knippen. Later groeit de nagel weer terug. Als de ontsteking tot rust is gekomen, kunt u proberen een nieuwe ingroei te voorkomen met bovengenoemde eenvoudige maatregelen.
    • Ook kan de nagel blijvend versmald worden. Dan wordt niet alleen de nagelrand weggeknipt, maar ook de wortel van de nagel wordt versmald. Dat stukje wortel kan worden weggesneden, weggekrabd of weggebrand met een etsende stof (Fenol).
  • Soms kan het, na onderzoek door uw arts, nodig zijn de hele of de halve nagel te verwijderen.

Deze operaties aan de teennagel worden op de polikliniek gedaan. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving door middel van twee verdovingsprikken aan de teenbasis. Uw arts overlegt met u welke behandeling in uw situatie het beste is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: