Incontinentie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Continentiecentrum

Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben en er kunnen meerdere deskundigen betrokken zijn bij de behandeling. Daarom heeft Rijnstate een Continentiecentrum. In het Continentiecentrum werken continentieverpleegkundigen, urologen en gynaecologen samen om u zo snel en goed mogelijk te helpen. Het spreekuur vindt plaats in Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar.

Hoe werkt het Continentiecentrum?

Voor een afspraak bij het Continentiecentrum heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Afhankelijk van uw klachten verwijst de huisarts u door naar de uroloog of de gynaecoloog. In beide gevallen heeft u altijd eerst een afspraak bij een continentieverpleegkundige.

Wat doet de continentieverpleegkundige?

De continentieverpleegkundige inventariseert uw klachten, beantwoordt uw vragen en geeft u informatie over de verschillende soorten incontinentie, de behandelmogelijkheden en incontinentiematerialen. Ook geeft zij u in principe meteen een behandeladvies. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie, blaastraining en/of behandeling met medicijnen of verdere onderzoeken.

Afspraak bij gynaecoloog of uroloog

Als u van uw huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog heeft, dan ziet u de gynaecoloog al bij de eerste afspraak. De gynaecoloog kan een klein onderzoek bij u doen om een verzakking uit te sluiten. Als u een verwijzing voor de uroloog heeft, dan wordt er na het bezoek aan de continentieverpleegkundige een tweede afspraak gemaakt.

Bekkenfysiotherapeut

Tijdens het spreekuur is er een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut aanwezig. Afhankelijk van uw klachten kan zij uw bekkenbodemfunctie beoordelen en hier veel uitleg over geven.

Wekelijks overleg

De specialisten en continentieverpleegkundigen van het Continentiecentrum hebben wekelijks overleg met elkaar. Hier bespreken ze samen uw klachten en de mogelijkheden voor behandeling.

Contact

Heeft u een vraag over incontinentie, belt u ons dan. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 088 - 005 7705 (bij het keuzemenu kiest u optie 2). Voor telefonisch contact heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: