Implantatie van een neurostimulator
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Voor de operatie

Wat gebeurt er voor de operatie?

De voorbereidingen duren meestal een aantal weken tot maanden. In deze tijd bereiden we u zo goed mogelijk voor op de operatie . Zo krijgt u bijvoorbeeld gesprekken op de polikliniek. Voor de operatie prikken we bloed en maken we een röntgenfoto van de rug. Ook vragen wij u om enkele vragenlijsten in te vullen. Zodra we alle informatie hebben, kijken we of u in aanmerking komt voor de operatie.

Hoe bereidt u zich voor? 

Vijf dagen voor de operatie 

De staphylococcus aureus is een huidbacterie die een infectie kan veroorzaken. Dit willen we voorkomen. Daarom wordt u vanaf vijf dagen voor de operatie behandeld met een antibiotica neuszalf en een speciale waslotion. 

Niet eten en drinken

Voor de behandeling moet u nuchter blijven. Dat wil zeggen dat u niet mag eten en drinken voor de behandeling. Dit is belangrijk omdat u voor de behandeling een roesje (sedatie) krijgt. Als u wel heeft gegeten of gedronken, kan de behandeling niet doorgaan. Houdt u zich daarom aan de volgende regels:

  • Tot zes uur voor uw afspraak mag u een lichte maaltijd eten, bijvoorbeeld een beschuitje met een kop thee. De laatste zes uur voor uw afspraak mag u niets meer eten.
  • Tot twee uur voor uw afspraak mag u alleen water drinken. De laatste twee uur voor uw afspraak mag u niets meer drinken.
  • Uw medicijnen mag u innemen tot een uur voor uw afspraak. Het laatste uur voor uw afspraak mag u geen medicijnen innemen.

Antistollingsmiddelen  

U mag geen antistollingsmiddelen gebruiken, overleg hierover met uw arts.

Allergieën

Informeer de arts als u allergisch bent voor medicijnen, jodium of pleisters.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: