Implantatie van een neurostimulator
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

Wondpijn

De operatie kan wondpijn geven. Van deze wondpijn kunt u enkele weken last hebben. Helaas is dit niet te verminderen met de neurostimulator. Die werkt namelijk alleen voor het gebied dat gestimuleerd wordt. De wondpijn is wel te behandelen met pijnstillers.

Controle

De eerste maanden komt u regelmatig op controle bij de verpleegkundige of de verpleegkundig specialist. Als de neurostimulator goed is ingesteld, komt u minimaal een keer per jaar op controle. Het kan nodig zijn om controles vaker te plannen als er problemen zijn. U blijft ook onder controle van uw anesthesioloog/pijnspecialist.

Afstandsbediening

Om zelf het systeem te kunnen bedienen krijgt u een afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kunt u de batterij aan- en uitzetten en de stroom harder en zachter zetten. Meer informatie hierover krijgt u van de verpleegkundige.

De batterij van de neurostimulator

De neurostimulator heeft een batterij die langzaam leegloopt. De batterij gaat tussen de drie en zes jaar mee. Dit hangt af van het stroomverbruik en de instellingen. De verpleegkundig specialist controleert de batterij en de instellingen bij elk bezoek. Wanneer de batterij leeg is, is een operatie nodig om deze te vervangen.

Als er veel stroom nodig is om de pijn te verminderen, gaat de batterij minder lang mee. In dat geval plaatsen we een oplaadbare batterij. Deze moet u elke paar dagen of weken opladen. Mensen met een hoogfrequente stimulator krijgen altijd een oplaadbare batterij. Deze moet elke dag worden opgeladen.

Implantaatgegevens

Een implantaat is een medisch hulpmiddel dat in uw lichaam is geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heup- of borstprothese, een pacemaker, of platen en schroeven. Wilt u meer weten over uw implantaat of prothese? Kijk dan in uw dossier op Mijn Rijnstate in het menu onder 'Implantaten'.  Hier vindt u informatie als de naam, het type implantaat, het serienummer, en de datum waarop u uw implantaat heeft gekregen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: