ICD-implantatie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Overige informatie

Controle-afspraak

Na de implantatie komt u regelmatig bij de technicus en de cardioloog voor controle. De eerste keer ongeveer 14 dagen na de implantatie, dan weer na 2 maanden en vervolgens nog 1 keer per jaar. Tijdens de afspraak controleren we de werking van uw ICD en het energieniveau van de batterij. Als het nodig is, stellen we uw ICD anders in. Als het batterijniveau te laag wordt, vervangen we de ICD. Dit gebeurt ruim op tijd, voordat de batterij 'leeg' is. Een (biventriculaire) ICD gaat 10 tot 12 jaar mee.

Patient Journey app

Wist u dat onze afdeling een eigen app heeft? In de Patient Journey app vindt u informatie over uw ingreep. Ook vindt u er foto’s van onze afdeling. U kunt de Patient Journey app downloaden op uw telefoon, tablet of laptop. Ga naar de App Store of Google Play, zoek naar: 'Patient Journey app' en kies 'download' of 'installeren'. De app is voor iedereen te downloaden; u heeft geen persoonlijke code of DigiD nodig.

Ook uw contactpersoon kan de app op zijn of haar eigen telefoon, tablet of laptop zetten. Zo blijft hij of zij op de hoogte van uw ingreep. Wij raden u aan om uw contactpersoon hierover te informeren.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: