Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Huidveroudering

Huidveroudering is een normaal verschijnsel en is niet te voorkomen. Dit proces ontstaat al vanaf het 20e levensjaar, maar wordt vaak zichtbaar rond het 35e levensjaar. De stofwisselingsprocessen in de huidcellen nemen af waardoor uw huid slapper, droger, dunner en kwetsbaarder wordt. Huidveroudering wordt versneld door overmatige blootstelling aan zon en een ongezonde leefstlijl met onder andere roken en stress.

Rimpels

Rimpels ontstaan als uiting van huidveroudering. Hierbij spelen biologische inwendige factoren en uitwendige factoren een rol. Een rimpel wordt omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. Ze worden ook wel lijntjes, plooien en groeven genoemd. Veel mensen vinden rimpels storend, omdat ze er daardoor ouder uitzien.

Hoe kunnen we u behandelen?

Verschijnselen van huidveroudering en rimpels kunnen we verminderen door gebruik van bepaalde producten, chemische peelings, plasmage en IPL- en lasertherapie.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Dermatologie via telefoonnummer 088 - 005 5170.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: