Hoofd-halsoncologie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Influence-studie

Het Radboudumc in Nijmegen en Rijnstate in Arnhem doen een gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek om de zorg te verbeteren. Dit onderzoek heet officieel 'Individualized follow-up for head and neck cancer (INFLUENCE)'. We hebben het ook over de studei ‘Persoonlijke nazorg na hoofd-halskanker’. 

 

Doel van dit onderzoek

Wij willen de nazorg voor patiënten met hoofd-halskanker verbeteren. Op dit moment krijgt elke patiënt dezelfde standaard nazorg. Wij willen patiënten die hoofd-halskanker hebben gehad ‘gepersonaliseerde nazorg’ aanbieden. Hiermee bedoelen we dat de nazorg beter wordt afgestemd op uw eigen behoeften. In het onderzoek vergelijken we de ervaringen en kosten van de standaard nazorg met de gepersonaliseerde nazorg. Dit doen we door middel van vragenlijsten voor patiënten. Patiënten die in aanmerking komen om deel te nemen aan dit onderzoek, krijgen daarover uitleg van hun arts. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: