Hiv
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Hiv-zorg

In Nederland zijn er 25, door de overheid aangewezen, ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van hiv. Rijnstate is daar één van. De HIV-zorg is onderdeel van de onderdeel van het specialisme Infectieziekten van de afdeling Interne Geneeskunde.

Het behandelteam

Op de polikliniek Infectieziekten werken internist/infectiologen en verpleegkundig specialisten die onder andere gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van mensen met een hiv-infectie. Daarnaast zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van hepatitis B en C en tropische ziekten.

Het behandelteam bestaat uit:

  • Dr. M.A.A. Claassen, internist/infectioloog (Mark)
  • Dr. R. Hassing, internist/infectioloog (Robert-Jan)
  • Mw. dr. E.H. Gisolf, internist/infectioloog (Jet)
  • Mw. drs. G. ter Beest, verpleegkundig specialist (Gerjanne)
  • Mw. P. van Bentum, verpleegkundig specialist (Petra)
  • Mw. M. Gelling, verpleegkundig specialist (Marcia)
  • Mw. Y. Neijland, verpleegkundig specialist in opleiding (Yvette)
  • Mw. Y. Kiers, verpleegkundig specialist in opleiding (Yvonne)

Het bezoek aan de polikliniek

Op de polikliniek werken we met een medisch en verpleegkundig spreekuur. Het medisch spreekuur is altijd een gekoppelde afspraak, waarbij u eerst uw arts bezoekt en aansluitend een afspraak heeft bij de verpleegkundig specialist. De verpleegkundig specialisten zijn allen bevoegd om ook medische handelingen te verrichten. Hierdoor kan het voorkomen dat u niet bij elk bezoek door een arts wordt gezien. Daarnaast geven zij ook informatie, voorlichting en begeleiding. Elke patiënt heeft zoveel mogelijk zijn of haar vaste arts en verpleegkundig specialist.

Eerste afspraak

Is er bij u een hiv-infectie is vastgesteld? Dan kunt u een afspraak maken via de polikliniek. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts, GGD of andere hulpverlener. Uw eerste afspraak is altijd bij een van de verpleegkundig specialisten. Zij neemt onder andere een anamnese af, verricht lichamelijk onderzoek en vraagt een bloedonderzoek aan. Twee tot drie weken later volgt een vervolgafspraak bij de arts en verpleegkundig specialist. Bij ernstige medische problemen vindt dit eerder plaats.

Contact

Voor het maken of  wijzigen van uw afspraak of het stellen van vragen kunt u contact opnemen met de polikliniek Interne Geneeskunde via telefoonnummer 088 - 005 3003. U kunt ook een mail sturen naar infectieziekten@rijnstate.nl

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: