Heupprothese
Patient man zit in wachtkamer met krukken
Laatste informatie over het coronavirus

Fysiotherapie

Fysiotherapie bij een heupprothese

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het uiteindelijke resultaat van de behandeling. De begeleiding van de fysiotherapeut zorgt voor sneller herstel en betere beweeglijkheid.

Voor de operatie is er een informatiebijeenkomst met andere patiënten die komen voor een heupoperatie. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u uitleg over de operatie, de opname en er worden oefeningen met u doorgenomen. Ook worden uw krukken op de juiste hoogte afgesteld en wordt er gezamenlijk geoefend met het kruklopen.

Drie uur na de operatie komt u, onder begeleiding van de fysiotherapeut, voor het eerst uit bed. In de dagen erna krijgt u twee keer per dag fysiotherapie in het ziekenhuis en wanneer mogelijk gaat u met ontslag. Thuis gaat u door met fysiotherapie. Wij raden u aan dit voor uw opname al geregeld te hebben

Van een aantal oefeningen en het lopen met krukken, hebben we filmpjes gemaakt. Dit kan u helpen bij het oefenen thuis.

Krukken afstellen

Bekijk in dit filmpje hoe u uw krukken goed afstelt.Lopen met krukken

Het kan even wennen zijn hoe u op de juiste manier met krukken moet lopen als u aan uw heup bent geopereerd. U mag uw geopereerde been gewoon belasten. In dit filmpje ziet u hoe u na uw heupoperatie met krukken moet lopen.

Traplopen na een heupoperatie

In dit filmpje kunt u zien hoe u na uw heupoperatie kunt traplopen.

Oefeningen na een heupprothese

Fysiotherapie na een heupoperatie is erg belangrijk. In dit filmpje ziet u een aantal oefeningen die u kunt doen nadat u een heupprothese heeft gekregen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: