PEP-module
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum

Bijeenkomsten

Bijeenkomst 1

Tijdens de eerste bijeenkomst volgt eerst een korte voorstelronde. Daarna zal de psycholoog het thema stress bespreken. Wat is stress en wanneer is er sprake van stress? Op welke manier beïnvloeden uw gedachten, gedrag en gevoelens hoe u reageert op een gebeurtenis?

Ook bespreekt de diëtist het onderwerp gezonde voeding. U krijgt de gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Bijeenkomst 2

De psycholoog gaat deze bijeenkomst in op storende en helpende gedachten. Welke gedachten helpen u? Welke gedachten storen u en kosten dus energie? Hoe kunt u snel en op een andere manier reageren op kleine onverwachte gebeurtenissen?

Daarnaast zal de diëtist het onderwerp cholesterol en vet toelichten en beantwoordt zij uw vragen hierover.

Bijeenkomst 3

Bij deze bijeenkomst zijn ook uw partner of naaste uitgenodigd. De psycholoog stelt tijdens deze bijeenkomst het onderwerp somberheid en depressie centraal. Ook komen onderlinge relaties aan de orde. Is er wat veranderd na de ziekenhuisopname? Welke gedachten en gevoelens zijn normaal tijdens de revalidatie en wanneer is het goed om hulp te vragen?

De diëtist bespreekt de boodschappen en de etiketten op de producten. Ook krijgt u tips over het bereiden van een maaltijd. We zijn vooral benieuwd naar de vragen die u daarover heeft.

Bijeenkomst 4

De psycholoog begint de vierde bijeenkomst met de onderwerpen perfectionisme en nee zeggen. De cardiovasculair verpleegkundige geeft uitleg over het begrip gezond bewegen. Wat is dit precies? Wat houdt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen in en wanneer voldoet u aan de fitnorm?

De diëtist gaat het hebben over zout in uw voeding. Op welke wijze kunt u de inname van zout beperken? En hoe zorgt u er toch voor dat het eten u goed smaakt?

Bijeenkomst 5

In deze bijeenkomst nemen de psycholoog, cardiovasculair verpleegkundige en diëtist alle fabels en feiten over hart- vaatziekten met u door en de daarbij behorende risicofactoren stress, roken, bewegen en ongezonde voeding.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!