Hand- en/of peesletsel
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie? 

Na de operatie brengen wij u naar de uitslaapkamer, waar u rustig bijkomt. U heeft meestal een drukverband om uw hand. Soms wordt echter gekozen voor gips of een spalk. Als u een plaatselijke verdoving heeft gehad, heeft u direct na de operatie nog geen controle over uw arm.

Na ongeveer een uur brengen wij u terug naar de verpleegafdeling. Zodra u het bed uit kunt, krijgt u een mitella. Wanneer u pijn heeft, kunt u pijnstillers krijgen. Als u iets wilt eten of drinken, kunt u de verpleegkundige daarom vragen.

Voordat u naar huis gaat, geeft de verpleegkundige u uitleg over het behandelen en verzorgen van de wond. Als het nodig is, komt uw behandelend arts bij u langs. U krijgt te horen wat u wel en niet met uw hand mag doen. De verpleegkundige maakt voor u een afspraak voor een eerste controle bij de specialist. In sommige gevallen wordt ook een afspraak gemaakt met de handtherapeut en/of de ergotherapeut. Het advies is vooraf vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden raden wij absoluut af.

Na de operatie moet u een paar keer terugkomen op het spreekuur van uw specialist, verpleegkundig consulent en / of uw handtherapeut. Ongeveer twee weken na de operatie verwijderen we de hechtingen. De laatste controle is enkele maanden na de operatie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: