Halsslagadervernauwing
Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte

Uw bezoek aan het ziekenhuis

Bij een vernauwing van de halsslagader komt u meestal bij de neuroloog als u een TIA of een herseninfarct (CVA) heeft gehad. De vernauwing kan echter ook bij toeval worden ontdekt. Als er bijvoorbeeld bij een andere ziekte of verdenking röntgenologisch onderzoek van het hoofd plaatsvindt, wordt er vaak ook een beeld van de halsslagader gemaakt. Ook kan het zo zijn dat de huisarts in uw hals een ruis hoort. De neuroloog of huisarts verwijst u vervolgens door naar de vaatchirurg in het Vasculair Centrum.

Duplexonderzoek

Om de oorzaak van uw klachten te achterhalen, doen we een duplexonderzoek. Hierbij onderzoeken we met geluidsgolven de bloedvaten in uw hals. Op de website van de Hartstichting leest u meer over een duplexonderzoek.

Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte Duplexonderzoek van de halsslagaders.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: