Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Gynaecologische echoscopie

Uw huisarts heeft u doorverwezen naar het ziekenhuis voor een gynaecologische echo. Hier vindt u meer informatie over dit onderzoek en leest u wat u kunt verwachten.

Wat is een gynaecologische echo?

Een gynaecologische echo is een inwendige echo. Daarvoor is het beter als uw blaas leeg is. De echo vindt plaats in een gynaecologische stoel. De arts brengt een dunne echoscoop in de schede. Om de echokop zit een latex hoek (een soort condoom) om u te beschermen. Als u allergisch bent voor latex is het belangrijk dat u dit meldt voor het onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer tien minuten. 

Een inwendige echo kan geen kwaad, ook niet als u bloed verliest. Als u moeite heeft met dit onderzoek, bespreekt u dit met de arts.

Wanneer krijgt u de uitslag?

Het kan voorkomen dat degenen die het onderzoek uitvoert niet direct de uitslag met u bespreekt. We versturen de uitslag binnen 24 uur naar de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Hij of zij zal u verder informeren.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: