Gordelroos
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Bijwerkingen en complicaties

Wat kunnen bijwerkingen zijn?

  • Vrouwen kunnen door de injectie opvliegers krijgen. Ook kan de menstruatie korte tijd verstoord zijn.

  • Gebruikt u de anticonceptiepil? Dan is er een kleine kans dat deze minder goed werkt na de behandeling. Dat duurt tot uw eerstvolgende menstruatie.

  • Patiënten met suikerziekte merken soms na de injectie dat hun bloedsuikers 2 tot 6 dagen hoger zijn dan normaal. We raden u aan uw bloedsuikers de eerste week extra te controleren.

  • Door de injectie kunt u wat napijn krijgen. Dit kan een paar dagen duren. U mag hiervoor een pijnstiller nemen, zoals paracetamol. In de bijsluiter leest u hoeveel pijnstillers u mag slikken.

Welke complicaties kunnen voorkomen?

We voeren de behandeling zorgvuldig uit. Toch is er een kleine kans dat u een complicatie krijgt.

  • U kunt een ontsteking of een bloeding krijgen op de plaats van de injectie. Dat komt bijna nooit voor.

  • U kunt een allergische reactie krijgen. Dat komt bijna nooit voor.

  • Heel soms komt het voor dat het ruggenmergvlies wordt aangeprikt tijdens de injectie. Hierdoor kan er wat hersenvocht lekken en hoofdpijn ontstaan. Deze hoofdpijn is vervelend, maar onschuldig. Deze hoofdpijnklachten hangen af van uw houding en verdwijnen bij het liggen. De klachten zijn tijdelijk en gaan meestal vanzelf over. Als de klachten blijven bestaan, kunt u contact opnemen met het Pijncentrum. Soms is dan opnieuw een behandeling nodig. Ditmaal met uw eigen bloed om het lek te stoppen.
  • Als u een behandeling krijgt van de tussenrib zenuwen (intercostaal zenuwen) is er een kleine kans op een klaplong. U kunt dit merken door benauwdheid of pijn bij het ademen.

Als u last krijgt van benauwdheid na de behandeling neem dan altijd contact op met het pijncentrum, of in het weekend of in de avonduren met de spoedeisende hulp.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: