Aandoening, behandeling en onderzoek
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Geestelijke verzorging

Heeft u behoefte aan een gesprek van mens tot mens, ondersteuning bij levensvragen of begeleiding bij een ritueel? Hier leest u informatie over de mogelijkheden voor patiënten van Rijnstate en hun naasten.

Wie ziek is, maakt heel wat mee. U brengt een bezoek aan de polikliniek of u wordt opgenomen in het ziekenhuis. Plotseling bent u patiënt. Als u eenmaal uit uw gewone doen bent, kunnen er vragen bij u opkomen. Deze vragen gaan soms over de betekenis van uw leven of de plaats van de ziekte in uw bestaan.

U kunt op zoek zijn naar steun of houvast. Oude waarden worden beproefd of nieuwe gezocht. Ook kunt u voor ethische beslissingen komen te staan: Welke keuzes heb ik? Tot hoever wil ik gaan?

Geestelijke verzorging in Rijnstate 

In Rijnstate werken geestelijk verzorgers op wie u een beroep kunt doen. Zij luisteren naar uw verhaal, naar wat u meemaakt en zoeken samen met u naar datgene wat u steun en houvast geeft. Een gesprek kan van grote betekenis zijn. Daarnaast kunt u de geestelijk verzorger vragen om bijvoorbeeld een verhaal, een gedicht of ritueel. Een geestelijk verzorger is er voor u als patiënt en voor uw naasten.

De geestelijk verzorgers in Rijnstate zijn lid van het team Psychosociale Zorg en Zingeving.

Afspraak maken 

Als u een afspraak wilt maken, kunt u ons bellen of ons laten bellen door een familielid, naaste, verpleegkundige of arts. Ook kunt u ons tijdens kantooruren via de receptie oproepen. Het telefoonnummer van het secretariaat Geestelijke Verzorging is 088 - 005 7761. U kunt ook een mail sturen naar gv@rijnstate.nl

Stiltecentrum 

Als u stilte zoekt, een kaarsje wilt branden of een plaats zoekt om te bidden of te mediteren, dan is het Stiltecentrum er voor u. In Rijnstate Arnhem vindt u het Stiltecentrum op de begane grond van het ziekenhuis vlak bij de centrale hal (route 75) en in Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar vindt u het Stiltecentrum op de begane grond rechts om de hoek van de receptie. Het Stiltecentrum is dag en nacht open. 

Islamitische gebedsruimte 

Naast het stiltecentrum vindt u een islamitische gebedsruimte, de Mescid (route 75). Ook deze is 24 uur per dag open voor iedereen die behoefte heeft om te bidden.

Bereikbaarheid 

Tijdens kantooruren is de afdeling Geestelijke Verzorging (route 30) bereikbaar via het secretariaat van het team Psychosociale Zorg & Zingeving (route 61) of telefonisch via 088 - 005 7761. Ons postadres is: Rijnstate Arnhem, afdeling Geestelijke Verzorging, Intern postnummer 1659, Postbus 9555, 6800 TA Arnhem. U kunt ook een mail sturen naar gv@rijnstate.nl.

Misschien herkent u zichzelf in één van de onderstaande vragen. Ook als u een andere vraag heeft, bent u van harte welkom.

Vol zitten Ik wil mijn verhaal vertellen
Piekeren Ik maak me zorgen om …
  Ik verlies de moed
Eenzaamheid Wie kijkt naar me om?
  Ik ben iedereen kwijt
Lang verblijf Hoe houd ik dit vol?
  Komt er perspectief?
Slecht nieuws Hoe verwerk ik deze schok?
  Hoe nu verder?
De laatste fase Wat wil en kan ik nog?
  De levensbalans opmaken
Verlieservaring Wat betekent dit in mijn leven?
  Rouwverwerking
Keuzes Hoe ver kan ik gaan?
  Kan ik de behandeling stoppen of weigeren?
Levensvragen Wat is de zin van mijn leven?
  Waar leef ik (nog) voor?
Geloofsvragen Waar vind ik kracht?
  Waar is God?
  Ik wil bidden maar ik kan het niet
Rituelen Ziekenzalving/-zegen, gebed, lezing
  Afscheid nemen met en van naasten
  Geboorte en doop
  Herdenking

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: