Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Galblaasoperatie

Klachten door galstenen

Van galstenen die in de galblaas zitten, heeft u meestal geen klachten. De meeste mensen voelen het pas als een galsteen klem zit in de galwegen. De doorstroming van galvloeistof wordt dan belemmerd. Meer informatie over galstenen leest u in de folder Galstenen.

De meeste mensen hebben weinig tot geen last van galstenen. Een behandeling is dan niet nodig. Heeft u af en toe pijn, dan kunnen we u helpen met pijnstillers of met advies over voeding. Blijft u veel klachten houden, dan kunnen we u behandelen. 

Welke behandeling is er mogelijk?

Er zijn twee behandelingen mogelijk. Een ervan is een operatie waarbij we de galblaas verwijderen. Dat noemen we een cholecystectomie. Als uw galblaas is verwijderd, neemt de lever de galfunctie over. Voor een galblaasoperatie bent u welkom bij Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: