ERCP
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Voor het onderzoek

Voorbereidingen thuis 

Gebruik van medicijnen 
Gebruikt u medicijnen, zoals antistollingsmiddelen of diabetesmedicatie? Dan is dit in de digitale vragenlijst die u heeft ingevuld aan de orde geweest. Inmiddels weet u of u moet stoppen met uw medicijnen of dat u tijdelijk het gebruik moet aanpassen. 

Eten en drinken 

  • Tot zes uur voor de behandeling mag u een lichte maaltijd (beschuitje en een kopje thee), koffie of een melkproduct gebruiken.
  • Tot twee uur voor de behandeling mag u water (zonder koolzuur) of thee zonder suiker en melk drinken. U mag geen vruchtensappen met vruchtvlees.
  • Tot zestig minuten voor de behandeling mag u uw tanden poetsen of een klein slokje water nemen om medicijnen in te nemen. 

U wordt voor dit onderzoek ongeveer 24 uur opgenomen. 

Voorbereidingen in het ziekenhuis 

Op de ochtend van het onderzoek meldt u zich op de afgesproken tijd bij de Opnamebalie. Dan wordt u naar de afdeling gebracht waar u wordt opgenomen. Op de afdeling wordt er zo nodig bloed afgenomen voor een bloedonderzoek. 

Belangrijk: bent u mogelijk zwanger?
Als u zwanger bent of als er een kans op zwangerschap bestaat, is het belangrijk dat u dit voor het onderzoek tegen de arts zegt.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: