ERCP
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na het onderzoek

Wat kunt u verwachten na het onderzoek? 

Na de behandeling blijft u nog ongeveer een uur op de nazorgkamer. Dat is vanwege mogelijke bijwerkingen van het rustgevende middel en mogelijke complicaties van de behandeling.
Hierna wordt u naar de verpleegafdeling gebracht. Afhankelijk van hoe het met u gaat, mag u de volgende dag naar huis, blijft u opgenomen in Rijnstate of gaat u terug naar het ziekenhuis waar u vandaan komt. Door het slaapmiddel bent u na het onderzoek nog wat versuft. De verpleegkundige komt regelmatig bij u kijken en controleert uw pols, temperatuur en bloeddruk. U kunt na het onderzoek last hebben van buikpijn, omdat er tijdens de ERCP lucht in uw darm geblazen is. Meestal verminderen de klachten in de eerste uren na het onderzoek. 

Als er geen complicaties zijn en uw bloeduitslagen goed zijn, mag u in de loop van de avond weer normaal eten. Als uw bloeduitslagen de volgende dag ook goed zijn, mag u naar huis.

Uitslag 

De arts die het onderzoek heeft aangevraagd krijgt een verslag van het onderzoek en bespreekt de uitslag met u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: