Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Epidurale corticosteroïdeninjectie

Een epidurale corticosteroïdeninjectie is een behandeling tegen pijn. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze injectie krijgt voor pijnklachten in uw rug of nek.

Wat is een epidurale corticosteroïdeninjectie?

Bij een epidurale corticosteroïdeninjectie spuiten we een plaatselijk verdovingsmiddel en een ontstekingsremmend geneesmiddel (corticosteroïd) in. Deze injectie zetten we ter hoogte van de epidurale ruimte bij de nek, borstwervelkolom, de lage rug of het stuitje. Dit hangt af van hoe de pijn uitstraalt. De epidurale ruimte is de ruimte rond het ruggenmerg en de zenuwen die omsloten worden door de wervelkolom. Met de injectie proberen we de irritatie van een zenuwwortel of het ruggenmerg tot rust te brengen en uw pijn te verminderen.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Het resultaat van de behandeling is pas na enkele dagen tot weken te beoordelen. Vooral de eerste maanden kan een epidurale injectie met corticosteroïden effect hebben. Door de behandeling kan uw pijn minder worden, zolang deze nog niet vanzelf genezen is. Dit is echter niet bij iedereen zo. Soms kan de pijn zelfs toenemen. Als dit niet snel verbetert, dan raden we u geen tweede behandeling aan. Tijdens een controleafspraak bespreekt de verpleegkundige of de specialist het resultaat en mogelijke verdere behandeling met u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: