Endometriose
Endometriose vrouw buikpijn

Ervaringen van patiënten

Sophia wil haar verhaal vertellen voor onderzoek naar een snellere en betere diagnose van Endometriose

'Jaren na de keizersnee van mijn oudste zoon (7 jaar geleden) bleef ik enorm pijn houden in het litteken. Eerst dacht ik dat het zo hoorde, maar het litteken werd steeds harder en bultiger. De huisarts zei dat het littekenweefsel was en stuurde me weer naar huis. De pijn werd echter steeds erger en begon ook op een andere plaats.

Vier jaar geleden werd het echter onhoudbaar en stapte ik weer naar de huisarts.
Als ik overeind kwam zag je uit het litteken gewoon een stuk omhoogkomen en dat leek me echt niet goed. De huisarts zei weer dat het littekenweefsel was, maar ik mocht om mezelf gerust te stellen, wel een echo laten maken. Dat wilde ik wel, want ik vond het niet normaal.
Vooral tijdens de menstruatie werd het soms zo heftig dat ik amper kon lopen. Heel veel pijn deed het.

De echo gaf direct duidelijkheid, het was endometriose. Een maand later lag ik op de OK en is het weggehaald. De gynaecoloog gaf aan dat het een versteend endometriosedeel was dat waarschijnlijk tijdens de keizersnee in de wond is gekomen.

Daarna heb ik een half jaar de pil geslikt om menstruatie te voorkomen, maar dat werkte niet. Toen bleek ik zwanger te zijn en tijdens de zwangerschap was het wel houdbaar (ik voelde het echter nog steeds).

Nu, na de bevalling gaat het goed. Ik voel het soms een dag, maar vaak ook weken niet. Gelukkig!'

Sophia

Heeft u ook een ervaringsverhaal?

We zijn we altijd op zoek naar ervaringsverhalen van patiënten. Voor iemand anders kan uw verhaal heel waardevol zijn. Stuur uw verhaal naar communicatie@rijnstate.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met u op.

U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar endometriose@rijnstate.nl

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: