Aandoening, behandeling en onderzoek
Endometriose vrouw buikpijn

Endometriose

Heeft u rond de menstruatie buikpijnklachten die zo ernstig zijn dat uw dagelijks functioneren hierdoor sterk negatief beïnvloed wordt, bijvoorbeeld doordat u niet naar school of werk kunt? Heeft u rond de menstruatie pijn bij het plassen of bij ontlasting? Heeft u pijn bij het vrijen en/of moeite met zwanger worden?

Dit zijn klachten die bij endometriose kunnen passen. De diagnose endometriose is vaak lastig te stellen, omdat deze klachten ook voor kunnen komen zonder dat er endometriose bestaat. Toch is het verstandig om bij (een combinatie van) bovenstaande klachten met uw huisarts te overleggen of er sprake van endometriose zou kunnen zijn.

Lees meer over endometriose

Wat kunnen wij voor u betekenen?

We kunnen endometriose behandelen met medicijnen, zoals pijnstillers of hormonen. Hormonale behandeling bestaat uit medicijnen die de activiteit van de eierstokken onderdrukt. Een andere behandeling van endometriose is een kijkoperatie, eventueel met gebruik van de operatierobot.

Samen met u bekijken we wat voor u de beste behandeling is, passend bij uw situatie en levensfase.

    Heeft u rond de menstruatie buikpijnklachten die zo ernstig zijn dat uw dagelijks functioneren hierdoor sterk negatief beïnvloed wordt, bijvoorbeeld doordat u niet naar school/werk kunt? Heeft u rond de menstruatie pijn bij het plassen of bij ontlasting? Heeft u pijn bij het vrijen en/of moeite met zwanger worden? Dit zijn klachten die allemaal bij endometriose kunnen passen. De diagnose endometriose is vaak lastig te stellen omdat deze klachten ook voor kunnen komen zonder dat er endometriose bestaat. Toch is het verstandig om bij (een combinatie van) bovenstaande klachten met uw huisarts te overleggen of er sprake van endometriose zou kunnen zijn.

    Dat kan. In Rijnstate worden veel vrouwen gezien die niet uit de directe omgeving van Arnhem komen. Als u een verwijzing van uw huisarts heeft wordt het consult normaal gesproken vergoed. Raadpleeg voor de zekerheid de voorwaarden van uw ziektekostenverzekering.

Patiëntervaringen

Zwangere Linda Wernsen-Nijmeijer

In 2012 trouwde Linda Wernsen-Nijmeijer met haar man Henk. De twee hadden een kinderwens en hoopten snel zwanger te worden. Een jaar lang probeerden ze het op een natuurlijke manier, maar zonder resultaat. Uiteindelijk werd in Rijnstate bij Linda de diagnose endometriose gesteld.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Vruchtbaarheidsbehandelingen

Voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen aan met aandacht voor uw persoonlijke situatie en wensen.

U kunt ons bereiken door een e-mail te sturen naar endometriose@rijnstate.nl

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: