1. Eiceldonatie
Aandoening en behandeling
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Eiceldonatie

Wat is eiceldonatie?

Eiceldonatie is het afstaan van onbevruchte eicellen door de ene vrouw (de donor) aan een andere vrouw (de acceptor). In grote lijnen is eiceldonatie vergelijkbaar met spermadonatie.

Een eiceldonor ondergaat een bijna volledige IVF behandeling, met de daarbij behorende hormonen. De van de donor verkregen eicellen worden bevrucht met het sperma van de wensvader. Vervolgens worden één of twee van de ontstane embryo’s in de baarmoeder van de wensmoeder geplaatst. In Nederland vindt geen anonieme eiceldonatie plaats, een donor is dus altijd een bekende van de wensouders. Commerciële motieven rond eiceldonatie zijn in Nederland verboden. U kunt in Rijnstate terecht voor eiceldonatie wanneer u een voor u geschikte eiceldonor heeft gevonden. Wij zullen de donor onderzoeken en kijken of zij ook medisch gezien geschikt is om eiceldonor te zijn. Als dat zo is, kan de eiceldonatieprocedure plaatsvinden. Bij deze behandeling volgt ook altijd een gesprek met de psycholoog om de psychische en sociale impact van deze uitzonderlijke procedure te bespreken.

Voor wie is eiceldonatie bedoeld?

Gedoneerde eicellen zijn bedoeld voor vrouwen die zelf geen eicellen produceren of geen geschikte eicellen hebben.

Vruchtbaarheidsbehandelingen

De voortplantingsgeneeskunde is één van de bijzondere expertisegebieden van Rijnstate. Wij bieden alle vruchtbaarheidsbehandelingen, waarbij expliciete aandacht is voor uw persoonlijke situatie en wensen.