Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Een nieuwe heup (Zorgprogramma Joint Motion)

In overleg met de orthopedisch chirurg heeft u besloten dat u een heupoperatie zult ondergaan. Hier vindt u meer informatie over het zorgprogramma Joint Motion, de werking van de heup, uw opname in het ziekenhuis, de operatie en het herstel.

Joint motion: gezamenlijk bewegen

Een nieuwe heup krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. In de ziekenhuizen van Rijnstate werken wij met het zorgprogramma ‘Joint Motion’, wat letterlijk gezamenlijk bewegen betekent. In Joint Motion zijn het voortraject, de operatie en de nazorg voor u goed op elkaar afgestemd. U wordt in Rijnstate Zevenaar geopereerd.

Spoedig herstel

In Joint Motion ligt de nadruk op herstel. We gaan uit van wat u allemaal wel kunt. Overdag ligt u zo min mogelijk in bed en ongeveer drie uur na de operatie begint u met fysiotherapie. Patiënten die voor een nieuwe heup in het ziekenhuis komen, oefenen samen en verblijven als het kan op dezelfde kamer. Het blijkt dat mensen op deze manier sneller revalideren en steun vinden bij elkaar.

Eén aanspreekpunt

U wordt door het hele traject heen persoonlijk begeleid door de orthopedisch consulenten. De orthopedisch consulenten zijn uw vaste aanspreekpunt. Zij geven u voorlichting, advies en houden (telefonische) spreekuren.

De voordelen van Joint Motion op een rij:

  • U heeft één aanspreekpunt: de orthopedisch consulenten.
  • Een kort ziekenhuisverblijf.
  • Er is veel aandacht voor voorlichting en begeleiding.
  • Snel duidelijkheid over uw operatiedatum.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: