Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Duizeligheidsonderzoek

U bent door uw huisarts of behandelend arts verwezen voor een duizeligheidsonderzoek. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te verkrijgen in de oorzaken van uw duizeligheid. Hier leest u wat dit onderzoek inhoudt en wat u kunt verwachten.

Het duizeligheidsonderzoek bestaat uit vier onderdelen (in willekeurige volgorde): bespreken van klachten en vragenlijst, kiepproef, bloeddrukmeting en screening op hyperventilatie.

Voorbereiding thuis

We vragen u om twee uur voor het onderzoek geen koffie te drinken en slechts matig en licht verteerbaar voedsel te eten. U krijgt behalve deze informatie ook twee vragenlijsten. Wij vragen u deze voorafgaand aan het onderzoek thuis in te vullen en mee te nemen.

Het onderzoek 

 • Bespreken van klachten en vragenlijst
  De laborant bespreekt met u uw klachten en neemt enkele onderdelen van de vragenlijsten door.
 • Kiepproef
  Bij de kiepproef moet u, (met hulp van de laborant) zo snel mogelijk, achterover gaan liggen. Hierbij wordt uw hoofd achterover gehouden en wordt er met een speciale bril naar uw ogen gekeken.
 • Bloeddrukmeting
  Nadat u een tijdje gelegen heeft, wordt de bloeddruk aan beide armen gemeten. Daarna wordt de bloeddruk aan één arm gemeten, wanneer u staat.
 • Screening op hyperventilatie 
  U moet gedurende een aantal minuten in een speciaal apparaat in- en uitademen. De laborant geeft u hierbij aanwijzingen om langzamer of sneller te ademen.

Uitslag

Op uw afsprakenbrief staan de datum en het tijdstip voor uw afspraak met de arts om de uitslagen met u te bespreken.

Vragen 

 Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF). 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: