Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Dotterbehandeling

Een dotterbehandeling heft een vernauwing of verstopping in een kransslagader op. We noemen een dotterbehandeling ook wel een PCI (Percutane Coronaire Interventie) of PTCA (Percutane Transluminale Coronair Angioplastiek).

De behandeling vindt plaats via de slagader in de pols of de lies. Nadat we u plaatselijk hebben verdoofd, plaatst de cardioloog een buisje in de slagader. Door dit buisje schuift de cardioloog een katheter naar uw hart. Met behulp van contrastvloeistof en röntgenstraling brengt de cardioloog de kransslagader met de vernauwing in beeld. Vervolgens brengt hij over een dunne draad een ballonnetje naar de plek van de vernauwing, waarmee hij ruimte maakt. Hierna plaatst hij een stent die voorkomt dat het bloedvat na het dotteren weer terugveert.

De duur van de behandeling is afhankelijk van veel verschillende factoren en verschilt per patiënt. Het is daarom moeilijk om aan te geven hoe lang de behandeling duurt.

Meer informatie over de dotterbehandeling vindt u in de folder Dotterbehandeling. Ook de website van de Hartstichting geeft veel informatie over de dotterbehandeling.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: