Dialyse
Dialyse man patiënt en verpleegkundige

Behandelingen

In overleg met de behandelend arts wordt gezocht naar een behandelmethode die het beste past. Onze visie is dat de patiënt, waar mogelijk, actief betrokken is bij de behandeling. Het gaat vooral om het welbevinden van het lichaam en het inpassen van deze nierziekte in het dagelijkse leven.

Hemodialyse

Een dialysebehandeling vindt in de ochtend of de middag plaats en duurt een aantal aaneengesloten uren. Er zijn op de afdeling Dialyse van Rijnstate Arnhem en van Rijnstate Zevenaar meerdere behandelstations waar gespecialiseerde verpleegkundigen de patiënten aansluiten aan de dialysemachine.

Naast de gebruikelijke ochtend- en middagdialyse vindt er ook nachtelijke dialyse plaats. Dit zijn voorbeelden van hemodialyse. Onze dialyseafdeling in Arnhem beschikt over 26 Hemodialysestations verdeeld over twee zalen. Onze dialyseafdeling in Zevenaar beschikt over twaalf Hemodialysestations en een trainingsruimte. Voor bijzondere en acute behandelingen zijn er in Arnhem drie stations op aparte kamers beschikbaar.

Peritoneale dialyse

Daarnaast bieden wij peritoneale dialyse aan, waarbij de dialyse thuis wordt uitgevoerd en de begeleiding poliklinisch plaatsvindt. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de acute dialyses en de dialysebehandeling op de Intensive Care (IC), High Care (HC) en Medium Care (MC).

Thuisdialyse

Het is ook mogelijk om thuis hemodialyse te doen. Hiervoor krijgt u een opleiding en training om thuis, eventueel met hulp van een verpleegkundig dialyse-assistent, de dialyse uit te  kunnen voeren. De opleiding vindt plaats op de dialyselocatie in Zevenaar. Dit doen we in samenwerking met de stichting Dianet.

Niertransplantatie

Er bestaat ook de mogelijkheid voor een niertransplantatie. Dit wordt met de behandelend arts in het voorlichtings- en begeleidingstraject besproken.

De dialyseafdeling is op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 005 6635.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: