Diabetes
Patiënt in rolstoel met medewerker patiëntenvervoer in de gang
Laatste informatie over het coronavirus

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een tijdelijke vorm van diabetes. Door zwangerschapshormonen wordt uw lichaam rond het derde trimester minder gevoelig voor insuline. Normaal gesproken neemt dan vanzelf de aanmaak van insuline toe. Bij zwangerschapsdiabetes lukt dat niet genoeg, waardoor het glucosegehalte in het bloed gaat stijgen. We behandelen zwangerschapsdiabetes met een dieet en eventueel het toedienen van insuline.

Meestal verdwijnt de zwangerschapsdiabetes na de bevalling. Als u zwangerschapsdiabetes heeft gehad, heeft u later wel een sterk verhoogde kans op het ontstaan van diabetes mellitus type 2.

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: