Correctie van de bovenbenen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Risico's en complicaties

Welke risico’s en complicaties kunnen voorkomen?

  • De operatie laat littekens achter die altijd een beetje zichtbaar blijven. Meestal heeft u geen last van deze littekens.
  • Het huidgebied van uw been kan tijdelijk gevoelloos zijn. Soms blijft dit zo. Dit geeft weinig klachten. Na een paar jaar kan het gebied dat gevoelloos is kleiner worden.
  • Risico’s na de operatie zijn onder andere: problemen met de wondgenezing, bloeduitstortingen, een wondinfectie,vochtophoping of een nabloeding.
  • Bij een nabloeding is soms nog een operatie nodig. De arts maakt het nabloedende vaatje dan dicht.
  • Bij een infectie is de wond rood en pijnlijk. Ook kunt u zich ziek voelen of koorts krijgen. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die nog te zwaar zijn en/of roken.
  • Nadat de drains verwijderd zijn, is er soms sprake van vochtophoping die maar niet weggaat. Vocht hoopt zich op in het wondgebied, waardoor het been dikker wordt. Het kan dan nodig zijn om deze vochtophoping te verwijderen door het via een dun naaldje op te zuigen.
  • Wondgenezingsstoornissen kunnen leiden tot een langzamer herstel en bredere littekens.
  • Na de operatie kunnen kleine onregelmatigheden en asymmetrie optreden. Als het nodig is, kan dit meestal op een later tijdstip met een andere operatie gecorrigeerd worden.

Wanneer neemt u contact op?

Bij pijn, vochtverlies, roodheid, koorts of andere klachten is het belangrijk dat u meteen contact opneemt. Tijdens kantooruren belt u hiervoor naar de polikliniek Plastische Chirurgie. Buiten kantooruren neemt u contact op met de Spoedeisende Hulp. Telefoonnummers vindt u onder Contact.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: