Correctie van de bovenbenen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De operatie

Hoe verloopt de operatie?

De plastisch chirurg bespreekt met u hoe de operatie gaat en waar de littekens komen. Meestal loopt het litteken in het midden van de binnenzijde van het bovenbeen vanaf de knie naar boven en richting de lies naar buiten.

Vaak wordt het verwijderen van de overtollige huid gecombineerd met een liposuctie van de voorzijde van het bovenbeen. Meestal gebruiken we oplosbare hechtingen, behalve voor de lieswond.

In de meeste gevallen wordt er een dun slangetje (drain) achtergelaten om het wondvocht en/of bloed af te voeren. Wanneer er weinig of geen vocht meer in de drains komt, verwijderen we de drains na enkele dagen. Het is mogelijk dat u met drains naar huis gaat. Als dat het geval is, krijgt u vooraf een uitgebreide uitleg van de verpleegkundige. De drains worden op de polikliniek verwijderd wanneer de drains 30 ml of minder per 24 uur produceren.

Uw benen verbinden we met een drukverband, dat we na enkele dagen verwijderen. Vanaf deze tijd draagt u een elastische broek. Advies over het dragen van drukkleding krijgt u van de verpleegkundig consulent tijdens uw afspraak.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: