Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Continentiezorg

Als u last heeft van urineverlies (medische term: urine-incontinentie) kunt u terecht bij Continentiezorg van Rijnstate Clinics. Urologen, gynaecologen en gespecialiseerd verpleegkundigen werken hier nauw samen aan de behandeling van incontinentie. Hier leest u wat u van Continentiezorg kunt verwachten. 

Over incontinentie 

Urine-incontinentie komt heel veel voor. In Nederland hebben bijna één miljoen mensen er last van. Bij veel mensen zorgt het voor een mindere kwaliteit van leven. Incontinentie is gelukkig steeds beter te verhelpen. Er zijn veel (nieuwe) behandelmethodes. 

Continentiezorg

Continentiezorg is opgezet om mensen met incontinentieklachten zo goed en zo snel mogelijk te helpen. U kunt hier terecht na verwijzing van uw huisarts. Het voordeel van Continentiezorg is dat de specialismen urologie en gynaecologie in nauwe samenwerking uw klachten en behandeling doorspreken. De kennis vanuit beide specialismen wordt op deze manier gebundeld en voor u ingezet.

Gang van zaken 

Tijdens uw eerste bezoek aan Continentiezorg heeft u een intakegesprek met een continentieverpleegkundige. Zij inventariseert uw klachten, beantwoordt uw vragen en geeft u informatie over soorten incontinentie en de behandelingsmogelijkheden.

De verpleegkundige geeft u in het eerste gesprek meteen een behandeladvies. U kunt hierbij denken aan fysiotherapie, blaastraining of behandeling met medicijnen. Ook informeert de verpleegkundige u over incontinentiematerialen.

Op een later moment spreekt u de specialist voor onderzoek en/of behandeling. Dankzij de intake bij de verpleegkundige heeft de specialist al een goede indruk van uw incontinentieklachten en eventuele behandelingen die u heeft gehad. Bovendien bespreken de specialist en de verpleegkundige alle patiënten tijdens een wekelijks overleg. Op basis van alle informatie kan de arts u tijdens zijn/haar consult snel een behandeladvies geven of uw behandeling bijstellen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: