Coloscopie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na het onderzoek

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Nadat u sedatie heeft gekregen, blijf u nog minimaal één uur op de nazorgkamer. U kunt nog last hebben van darmkrampen en/of lucht in uw darmen. Zo nodig brengen we een ontluchtingsslangetje in. Als u wakker genoeg bent krijgt u iets te eten en te drinken. 

Voordat u naar huis gaat, krijgt u een uitslagbrief mee met de bevindingen van het onderzoek. Hierin staat ook of u een vervolgafspraak krijgt. Deze afspraak kan telefonisch zijn of op de polikliniek. Ook krijgt u adviezen mee voor thuis. Door de medicatie mag u niet zelfstandig naar huis, uw begeleider haalt u op afdeling Endoscopie op. Wij bellen uw begeleiding.

Door de sedatie is uw reactie- en inschattingsvermogen verminderd. Daarom geldt voor de eerste 24 uur na het onderzoek of de behandeling dat:

  • u niet zelfstandig mag deelnemen aan het verkeer. Regelt u dus van te voren vervoer naar huis;
  • u geen belangrijke beslissingen neemt of belangrijke documenten ondertekent;
  • u geen gevaarlijke machines bedient;
  • en u geen alcohol drinkt.

De endoscopist verwerkt de bevindingen van het onderzoek in een digitaal verslag. Dit verslag sturen we naar uw huisarts. 

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: