Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Coloscopie

U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u binnenkort een coloscopie ondergaat. Dit is een onderzoek van de dikke darm. Hier vindt u meer informatie over dit onderzoek en leest u wat u kunt verwachten.

Wat is een coloscopie?

Tijdens een coloscopie brengen we een endoscoop (een flexibele slang) via uw anus in de dikke darm. Aan het uiteinde van de endoscoop zit een camera. Zo kan de endoscopist het slijmvlies van de dikke darm bekijken en eventuele afwijkingen meteen behandelen. De endoscopist kan een Maag-, Darm-, Leverarts (MDL-arts), MDL-arts in opleiding of verpleegkundig endoscopist zijn. 

Als u onverwacht niet kunt komen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de afdeling Endoscopie Rijnstate Arnhem via telefoonnummer 088 - 005 6800.

Patient Journey App

De gratis Patient Journey App biedt patiënten én naasten de juiste informatie over de behandeling, op het juiste moment. Hierbij maakt de app gebruik van handige push notificaties. Doorloop de volgende stappen om de app in gebruik te nemen:

  1. Zoek naar Patient Journey in de App Store / Google Play of gebruik onderstaande links.
  2. Download deze gratis app
  3. Accepteer de push notificaties
  4. Zoek naar Rijnstate Zorgapp
  5. Selecteer de juiste behandeling en druk op ‘Start’

Download via de App Store      Download via Google Play

Het kan zijn dat de arts een voorbereiding adviseert die afwijkt van het protocol.
In dat geval kunt u geen gebruikmaken van deze Patiënt Journey App en ontvangt u van ons een aangepaste voorbereiding.

Let op: dit is niet het einde van de folder. Klik verder in het menu aan de linkerkant voor meer informatie over hoe u zich voorbereidt, over het onderzoek en de mogelijke risico's.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: