Carpaletunnelsyndroom
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Risico's en complicaties

Welke risico’s en complicaties kunnen voorkomen bij de operatie?

  • Soms kunnen de vingers na de operatie blauw en koud worden of kan de pijn toenemen. Als de vingers blauw en koud worden of als ze gaan tintelen, is het goed mogelijk dat het drukverband te strak is aangelegd. Haal dan de buitenste wikkel eraf en breng deze losser weer aan.
  • Een gestoorde wondgenezing kan een blijvend breed litteken veroorzaken.
  • Bij een nabloeding moet u nog een keer geopereerd worden. De arts hecht of brandt dan het nabloedende vaatje dicht.
  • Bij een infectie is de wond rood en pijnlijk. U kunt koorts krijgen en u kunt zich ziek voelen. U kunt ook een kloppende pijn voelen als u een infectie heeft. 
  • Een zeer zeldzame complicatie is chirurgische schade aan de zenuw met gevoelsstoornissen en functiebeperking tot gevolg.
  • Een andere zeer zeldzame complicatie is het ontstaan van dystrofie. De symptomen bestaan uit een combinatie van pijn, zwelling, verkleuring en stijfheid van de vingers.
  • Meestal verdwijnen de klachten die u voor de operatie had snel. Als de zenuw erg lang in de knel zat, kan het soms maanden duren voordat alle klachten verdwijnen. Het litteken van de operatie blijft u altijd een beetje zien en is meestal de eerste weken wel wat gevoelig.

Wanneer neemt u contact op?

Bij blauwe en koude vingers, abnormale pijn, zwelling en/of koorts is het belangrijk dat u contact opneemt met de polikliniek waar u onder behandeling bent. Buiten kantooruren belt u naar de Spoedeisende Hulp. Telefoonnummers vindt u onder Contact.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: