Carpaletunnelsyndroom
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Mogelijke behandelingen

Hoe kunnen we u behandelen?

Op de polikliniek Neurologie van Rijnstate krijgen jaarlijks 950 patiënten de diagnose carpaletunnelsyndroom. Ongeveer vijftig procent van deze patiënten krijgt een carpaletunnelsyndroom-operatie. De overige patiënten krijgen een injectie en soms een nachtspalk. Welke behandeling het meest geschikt is, verschilt per patiënt. 

Nachtspalk

Als u 's nachts een spalk of een brace draagt, krijgen uw pols en hand rust. Dit kan het herstel van het carpaletunnelsyndroom versnellen. Bij een aantal patiënten helpt de spalk helaas niet genoeg.

Injectie

Een injectie in de pols met een ontstekingsremmend medicijn kan de klachten verminderen. Soms geven we met het medicijn ook een verdovend middel. Na de injectie kunt u gewoon weer verder gaan met uw dagelijkse activiteiten. Soms nemen de tintelingen de eerste dagen wat toe en worden ze daarna minder. Helaas werkt het medicijn na een aantal weken tot maanden niet meer. Dan kunnen de klachten terugkomen. De risico’s van een injectie zijn klein en de meeste patiënten verdragen de injectie zeer goed.

Operatie

Soms is een operatie nodig. De (plastisch) chirurg maakt dan meer ruimte voor de zenuw in de pols. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. De kans dat de klachten voor altijd wegblijven, is groter dan na een injectie of een spalk. Een operatie is echter geen garantie dat u helemaal herstelt. Het is belangrijk dat u de eerste weken na de operatie rust houdt met uw hand. Deze ingreep duurt vijftien tot dertig minuten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: