Bulkinjecties bij stressincontinentie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De behandeling

Voorbereiding 

U meldt zich bij de Opnamebalie in Rijnstate Arnhem. Doet u thuis alvast gemakkelijke kleren aan. Voor het uitvoeren van de behandeling wordt u in een rolstoel naar de polikliniek Urologie gebracht. Voor de behandeling plast u nog een keer en trekt u uw broek, onderbroek en schoenen uit. U neemt plaats op een behandelstoel met de benen in de beensteunen. Vervolgens maakt de verpleegkundige die de uroloog assisteert de uitgang van uw plasbuis schoon met gazen met water. De behandeling kan nu beginnen. 

Verloop van de behandeling 

De uroloog geeft u links en rechts naast de plasbuisopening een injectie met verdovingsvloeistof. Dit kan een branderig gevoel geven of pijnlijk zijn. Daarnaast spuit de uroloog wat glijmiddel met verdoving in de plasbuis. Dit glijmiddel wordt ook aangebracht op een buisje dat in de plasbuis gebracht wordt. Hierop worden een lichtkabel, een waterslang en een camera aangesloten. Het beeld van de camera is voor u ook te zien. 

Via het buisje wordt verdovingsvloeistof op verschillende plaatsen in de wand van uw plasbuis geïnjecteerd. Ook dit kan een branderig gevoel geven of pijnlijk zijn. Hierna wordt er op drie plaatsen een hoeveelheid Bulkamid rondom de uitgang van uw blaas in de wand van de plasbuis gespoten. Vervolgens wordt het buisje uit uw plasbuis verwijderd. De behandeling duurt ongeveer twintig minuten. 

U kleedt zich weer aan en de uroloog bespreekt het vervolg met u. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: