Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Bulkinjecties bij stressincontinentie

U heeft last van stressincontinentie. Dit wordt ook wel inspanningsincontinentie genoemd. Uw uroloog heeft u een behandeling met bulkinjecties voorgesteld. Hier leest u meer over deze behandeling. 

Wat is stressincontinentie? 

Inspannings- of stressincontinentie is een vorm van urineverlies die voorkomt bij inspanning zoals tillen, hoesten, lachen, niezen, sporten of springen. Bij deze activiteiten neemt de druk in de buikholte toe. De sluitspier van de blaas kan de druk op de blaas niet goed genoeg opvangen. Vaak is bekkenbodemfysiotherapie de eerste keuze om stressincontinentie te behandelen. Als dit onvoldoende helpt, kan de uroloog een behandeling met bulkinjecties voorstellen. 

Doel van de behandeling 

Het doel van de behandeling is om de uitgang van uw blaas wat nauwer te maken. Hierdoor loopt de urine minder gemakkelijk uw blaas uit bij drukverhogende activiteiten. Om dit te bereiken spuit de uroloog een gelei (Bulkamid) in de wand van uw plasbuis, net onder de uitgang van uw blaas.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: