Borstvergroting
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De operatie

Hoe verloopt de operatie?

Uw plastisch chirurg ziet u voor de operatie nog om een werktekening op de borsten te maken. De borstvergrotende operatie duurt gemiddeld één uur en vindt plaats onder algehele verdoving. De prothesen worden meestal via een kleine snede in de huidplooi onder de borst ingebracht. De prothesen komen tussen de borstklier en de borstspier geplaatst óf onder de borstspier direct op de ribben. In het wondgebied brengen we soms drains (dunne slangetjes) aan die zijn verbonden met vacuümflesjes. Deze slangetjes voeren na de operatie het wondvocht af. Aan het eind van de operatie hechten we de wond met oplosbare hechtingen. De borst wordt verbonden met een steungevend verband.

Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer (verkoeverkamer). Hier controleren we regelmatig uw bloeddruk, hartslag, temperatuur en ademhaling. Als u goed wakker bent, gaat u terug naar uw kamer op de verpleegafdeling en bellen we uw contactpersoon. Het eten en drinken wordt langzaam opgebouwd. U krijgt op vaste tijden tabletten tegen de pijn. Tegen eventuele misselijkheid, als gevolg van de operatie, kunt u medicijnen krijgen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: