Hoe onderzoeken we u?
Mammografie

Mammografie

Een mammografie kan gemaakt worden op de locaties Arnhem, Elst en Zevenaar. Bij patiënten van 30 jaar en ouder wordt in principe altijd een mammografie gemaakt. Wij streven ernaar om uw afspraak binnen drie werkdagen te kunnen plannen.

Nieuw apparaat voor borstonderzoek

Om zo nauwkeurig mogelijk onderzoek te doen naar veranderingen in borstweefsel, heeft Rijnstate de nieuwste apparatuur. In zowel Rijnstate Arnhem als in Elst en Zevenaar kunnen we met dit nieuwe apparaat zogenaamde tomografie uitvoeren: we maken niet één grote opname van de borsten, maar verschillende kleine afbeeldingen. Deze beelden voegen we samen, zodat we het borstweefsel van meerdere kanten, in 3D, gedetailleerd kunnen bekijken.

Hoe wordt een mammografie gemaakt?

Bij het maken van de mammografie wordt uw borst tussen twee platen samengedrukt en met röntgenstraling een foto gemaakt. U kunt tijdens het onderzoek aangeven hoeveel druk u kunt verdragen. Hoe meer druk er gegeven kan worden, hoe beter we de mammografie kunnen beoordelen en hoe minder kans er is dat een belangrijke afwijking gemist wordt. De radioloog die het onderzoek begeleidt, beoordeelt de foto’s direct en doet zo nodig aansluitend een echografie.

Het onderzoek duurt ongeveer tien minuten; het aandrukken van de borst duurt maar een paar seconden.

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Mammapoli Rijnstate bestaat 25 jaar

Met zo’n 400 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar is Rijnstate een van de grootste centra voor borstkanker van Nederland. In 1998 was Rijnstate een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die een mamma(care)polikliniek oprichtte. Dat betekent dat de Mammapoli van Rijnstate inmiddels 25 jaar bestaat. Een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken.

Lees meer
Borstonderzoek effectiever en comfortabeler door ultramoderne mammografie-apparatuur

Om nog nauwkeuriger onderzoek te kunnen doen naar afwijkingen in borstweefsel, beschikt de afdeling Radiologie in Rijnstate vanaf november op alle vestigingen over de nieuwste mammografie-apparatuur. In Elst en Zevenaar zijn ze al in gebruik; in Rijnstate Arnhem zetten we het nieuwe mammografie-apparaat vanaf november in. Dankzij tomografie-mogelijkheden en speciaal ontworpen compressieplaten wordt het borstonderzoeksproces voor veel vrouwen comfortabeler en effectiever, en kan borstkanker mogelijk in een vroeger stadium ontdekt worden.

Lees meer
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkanker

Vanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: