Hoe onderzoeken we u?
Mammografie

Echografie

Als dat nodig is, krijgt u een echografie van de borsten. Meestal krijgt u dit onderzoek aansluitend aan de mammografie.

Waarom een echografie?

Bent u ouder dan 30 jaar, dan doen we in principe altijd eerst een mammografie. Vanaf deze leeftijd is een mammografie het beste middel om borstkanker op te sporen. Bent u jonger dan 30 jaar, dan maken we in principe altijd eerst een gerichte echografie, omdat jonge vrouwen meestal veel klierweefsel hebben. Dit klierweefsel is evenals een mogelijke afwijking wit op de foto’s. Dat geldt ook als u een borstontsteking heeft of borstvoeding geeft.

Hoe wordt een echografie gemaakt?

Bij het maken van een echografie ligt u op uw rug of op uw zij op een onderzoeksbank. Nadat er gel op uw borst is aangebracht, strijkt de radioloog met een zogenaamde 'transducer' over uw borst. Dit is een apparaat dat met geluidsgolven beelden maakt. De radioloog die het onderzoek doet, beoordeelt de beelden direct.

Het onderzoek duurt vijf tot tien minuten.

Meer informatie

Hier vindt u filmpjes en/of websites.

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Mammapoli Rijnstate bestaat 25 jaar

Met zo’n 400 nieuwe borstkankerpatiënten per jaar is Rijnstate een van de grootste centra voor borstkanker van Nederland. In 1998 was Rijnstate een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die een mamma(care)polikliniek oprichtte. Dat betekent dat de Mammapoli van Rijnstate inmiddels 25 jaar bestaat. Een mooi moment om terug te blikken én vooruit te kijken.

Lees meer
Borstonderzoek effectiever en comfortabeler door ultramoderne mammografie-apparatuur

Om nog nauwkeuriger onderzoek te kunnen doen naar afwijkingen in borstweefsel, beschikt de afdeling Radiologie in Rijnstate vanaf november op alle vestigingen over de nieuwste mammografie-apparatuur. In Elst en Zevenaar zijn ze al in gebruik; in Rijnstate Arnhem zetten we het nieuwe mammografie-apparaat vanaf november in. Dankzij tomografie-mogelijkheden en speciaal ontworpen compressieplaten wordt het borstonderzoeksproces voor veel vrouwen comfortabeler en effectiever, en kan borstkanker mogelijk in een vroeger stadium ontdekt worden.

Lees meer
Rijnstate breidt 'immunotherapie thuis' uit bij borstkanker

Vanaf begin oktober gaat het mobiel medisch team van Rijnstate@home immunotherapie voor borstkankerpatiënten thuis geven. Het gaat om ongeveer 480 behandelingen per jaar met het middel Trastuzumab. Een mooie mijlpaal in deze internationale borstkankermaand.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: