Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Blindedarmontsteking

De arts heeft na onderzoek vastgesteld dat de oorzaak van uw buikklachten een blindedarmontsteking is. Hier leest u meer over blindedarmontsteking en de behandeling ervan.

Wat is een blindedarmontsteking?

Bij een blindedarmontsteking is het aanhangsel van de blindedarm aangetast door bacteriën. Daardoor is het aanhangsel gaan ontsteken. Dit aanhangsel heet de appendix. Een ander woord voor blindedarmontsteking is appendicitis. Hoe de ontsteking ontstaat is niet duidelijk.

De appendix ligt meestal daar waar de dunne darm overgaat in de dikke darm, rechtsonder in de buik. Soms ligt de appendix ergens anders.

Wat zijn de klachten bij een blindedarmontsteking?

Een blindedarmontsteking ontstaat over het algemeen plotseling en geeft pijnklachten rechtsonder in uw buik. Soms bent u voordat u pijn krijgt misselijk en moet u overgeven. Ook kunt u lichte temperatuursverhoging krijgen. Als de ontsteking erg heftig verloopt, kunt u buikvliesontsteking krijgen. Als dat zo is, heeft u pijn in uw hele buik.

Hoe kunnen we u behandelen?

Bij een blindedarmontsteking is een operatie de beste behandeling. De ontstoken blindedarm wordt dan verwijderd. Zo voorkomen we dat deze doorbreekt en een buikvliesontsteking veroorzaakt. Soms is het niet duidelijk of uw klachten inderdaad worden veroorzaakt door een blindedarmontsteking.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: