Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Biacuplasty

Een biacuplasty is een warmtebehandeling tegen rugklachten die voortkomen uit een of meerdere tussenwervelschijven. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt. 

Op dit moment wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met uw behandelend arts over de kosten en betaling. 

Hoe ontstaan rugklachten vanuit de tussenwervelschijf?

Als er door slijtage scheurtjes ontstaan in de tussenwervelschijf (discus), groeien bloedvaten en zenuwuiteinden in de tussenwervelschijf. Niet alle gescheurde tussenwervelschijven zijn pijnlijk. Pijn kan onder andere ontstaan door hoge druk of wisselende druk in de tussenwervelschijf. Bij een scheurtje in de tussenwervelschijf is er in ieder geval sprake van slijtage van de tussenwervelschijf.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Meestal wordt de pijn pas minder tussen zes en twaalf weken (of langer) na de behandeling. Bij sommige patiënten valt het resultaat tegen. Uw behandelend arts probeert dit te voorkomen door vooraf een proefbehandeling (discografie) bij u te doen. Zo gaat de arts na of u een geschikte kandidaat bent voor de warmtebehandeling.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: