Besnijdenis kind
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voor de operatie

Hoe bereidt u zichzelf en uw zoon voor? 

Een onderzoek, behandeling of operatie onder narcose kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Wij vinden het belangrijk u en uw zoon hier goed op voor te bereiden en u hierbij te begeleiden. Als u en uw zoon weten wat er gaat gebeuren, geeft dat een gevoel van zekerheid en vertrouwen. Het is daarom belangrijk dat u deze informatie goed leest.

Op de webpagina van Kindergeneeskunde kunt u lezen hoe de opnametijd zal verlopen. U leest er ook wat belangrijk is om uw zoon vooraf te laten weten en u vindt er tips en adviezen over hoe u dit thuis kunt doen. Door u en uw zoon goed voor te bereiden op operatie, onderzoek of behandeling zal hij makkelijker kunnen omgaan met de situatie in het ziekenhuis en daarna thuis.
U kunt uw zoon het beste zelf voorbereiden, omdat een kind vaak het meest vertrouwt op zijn ouders. Op onze website leest u belangrijke informatie die u daarbij nodig heeft. Heeft u naast uw eigen voorbereiding nog vragen of heeft u hulp nodig, bel dan gerust met de Medisch pedagogische zorg: 088 - 005 8919. 

Opnametijd 
De dag voor de opname belt de Dagbehandeling Kinderen/ Jongeren van Rijnstate Arnhem u over de opnametijd.

Melden 
Op de dag van de opname meldt u zich met uw kind op de afdeling Dagbehandeling in Rijnstate Arnhem.

Opnamegesprek 
In een opnamegesprek stelt de verpleegkundige op de afdeling u en uw zoon een paar vragen. Ook meet zij de lichaamstemperatuur van uw zoon. Tijdens het voorbereidende spreekuur met de anesthesist is er besloten op welke manier de narcose zal worden toegediend, via een kap of een infuus.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: