Behandeling van nastaar
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na de behandeling

Wat merkt u na de behandeling? 

Na de behandeling bent u even helemaal verblind door het felle licht. Dit trekt binnen een paar minuten bij.
De druppels om uw pupil wijder te maken werken anderhalf tot drie uur. Gedurende deze tijd kunt u niet scherpzien. Als de druppels uitgewerkt zijn, kunt u alweer heel redelijk zien. Wel kunt een paar dagen of weken meer last hebben van 'vliegjes' (mouches volantes) of bewegende wolkjes. Dit zijn restanten van het lenskapseltje en de eiwitten uit het kapseltje die in het glasvocht zijn vrijgekomen. Deze restanten zullen langzaam verschrompelen en gedeeltelijk afgebroken worden. Door de zwaartekracht zakken de overgebleven deeltjes naar beneden, waardoor u ze niet meer ziet. 

Medicijnen en oogdruppels 

Het is in principe niet nodig om extra oogdruppels te gebruiken na de laserbehandeling, behalve als uw oogarts aangeeft dat u deze wel nodig heeft.
Wanneer moet u contact opnemen met het ziekenhuis? 

Er is geen controle nodig na de behandeling. Wel is het belangrijk dat u direct contact opneemt met ons als: 

  • u flitsen ziet
  • u niet beter gaat zien
  • u slechter gaat zien 

De telefoonnummers staan onder Contact. 

Wat mag u na een nastaarbehandeling doen? 

Direct na de nastaarbehandeling mag u niet autorijden. U ziet namelijk minder scherp door de oogdruppels en de lichtflitsen. Ook als u met het openbaar vervoer of met een taxi komt, raden we u aan om iemand mee te nemen die u naar huis kan brengen. Is het zonnig weer? Dan is het verstandig een zonnebril te dragen na de laserbehandeling.
Behalve autorijden mag u direct na de behandeling alles weer doen zoals normaal (zelfs bukken, tillen en zwemmen).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: