Behandeling van nastaar
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De behandeling

Hoe verloopt een nastaarbehandeling? 

De behandeling van nastaar vindt plaats op de polikliniek Oogheelkunde in Rijnstate Elst, Arnhem of Zevenaar. Als u de afspraak maakt hoort u op welke locatie u wordt verwacht. Vóór de behandeling krijgt u oogdruppels om uw pupil tijdelijk wijder te maken. Op deze manier heeft de oogarts het beste zicht op de nastaar en uw kunstlens. Daarna krijgt u een verdovingsdruppeltje in uw oog.
De oogarts plaatst een vergrootglaasje op uw oog om het oog stil te houden en een beter beeld te krijgen van uw nastaar.
U zit tijdens de behandeling achter een spleetlamp. Dat is een speciale microscoop waarmee de oogarts naar de binnen- en buitenkant van uw oog kan kijken. U zit met uw kin in de kinsteun en uw voorhoofd tegen een hoofdband. Het is belangrijk dat u zo goed mogelijk stilzit en dat u zich op het lampje concentreert.
De behandeling duurt een paar minuten. U voelt geen pijn. Met rood licht (laserstralen) worden kleine openingen in het lenskapsel gemaakt, die uiteindelijk een mooie opening maken in het midden. Door deze opening kunt u na de behandeling weer beter zien. Tijdens de behandeling kunt u ‘tikjes’ horen van het laserapparaat. 

Medicijnen en oogdruppels 

Op de dag van de behandeling mag u geen druppels gebruiken die de pupil van het oog nauwer maken, zoals pilocarpine en Isopto Carpine. Verder kunt u uw eigen medicijnen en oogdruppels gewoon gebruiken. Overleg bij twijfel met uw oogarts.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: